Notranja oprema – Klubska soba

Klubska soba ali soba za druženje se je začela pojavljatio v interjerju  že zelo zgodaj. Že na dvorih so poznali tako imenovane moške sobe, kjer so gospoda po  zaključeni večerji posedala, kartala, kadila cigare, pila konjak in  različna žganja. Prav ta soba za druženje pa naj bi vsebovala vse elemente ki so moškim všeč. Stene, tla in strop so krasili prestižni materiali od najrazličnejših  preprog, dragih kovin, masivnega lesa, usnja in zlatih detajlov. S časoma pa je klubska soba oz. soba za druženje postala dokaj razširjen  pojav kadar gre za oblikovanje prostora.

Naš projekt smo začeli snovati na osnovi pravokotnega prostora  postavljhenega tik ob notranjem bazenu, ločuje pa ga steklena stena  postavljena med stopnšče, ki je neposredno vpetno na zgornjo ploščo.

Notranji oblikovalec si je po temeljitem pogovoru s stranko za svojo  vodilno nit izbral dokaj temne materiale saj sta strop in tla relativno  svetla, tako, da je na koncu prišlo do določene igre in prepletanja  barvnih kontrastov. Za tla smo izbrali sivo keramiko z imitacijo kamna, dobra lastnost tega  pa je, da podlaga ne drsi. Na željo stranke smo v prostor postavili  majhen točilni pult, ki ga odlikujejo vinska hladilnika, ledomat in pa  aparat za pripravo kave, zraven pa smo postavili še dizajnerske barske  stole. Tik za točilnim pultom smo postavili veliko usnjeno seežno garnituro, ki  je namenjena druženju, kartanju, gledanju televizije ali zgolj klepetu  ob dobri kapljici.

Pod velik tv zaslon smo zaradi monumentalnosti sedežne garniture  postavili stensko vpet regal, ki se stilsko ujem z točilnim pultom in pa  barsko klubsko mizico. Na nasprotnem koncu si je notranji oblikovalec dovolil razčleniti steno  na več ozkih niš, ki so namenjene shranjevanju najrazličnejših vrst  pijač, ki si jih prijatelji lahko privoščijo ob posedanju na udobnih  dvosedih in opazovanju igre bilijarda. Tik ob biljardni mizi pa je integrirana niša za shranjevanje bilijardnih  palic. V samem prostoru smo se odločili za uporabo 2 vrst svetil in sicer je  večina vgradnih-difuznih sijalk, ker gre za prostor, kjer ni potrebmno  imeti direktne svetlobe razen pri igri bilijarda. V strop so prav tako vgrajene nevidne servisne svetilke. Oblikovalec pa je s steklenimi  lestenci organskih oblik, ki se lepo ujemajo z ostrimi linijami  celotnega prostora, oblikovanje prostora dvignil na povsem drugo raven.

Prostor je v celoti zaživel in prinesel lastnikom obilo dobrih zabav in  posebnih trenutkov.