Notranji dizajn – Staromeščansko stanovanje

V neposredni bližini mestnega jedra smo se lotili prenove staromeščanskega stanovanja.

Velikost, brez balkonov, je nekaj čez 100m2. Stranka ga uporablja predvsem za oddajo, zato smo se odločili, da bomo uporabili kar opremo iz Ikeje.

Stanovanje je bilo v zelo slabem stanju.Potrebno je bilo zamenjati vse. Od talnih oblog, stenskih oblog, kopalniške opreme, kuhinje…,itd.

Naš notranji oblikovalec se je naloge lotil sistematično in je takoj, ko je bilo stanovanje izpraznjeno, naredil natančne načrte obstoječega stanja.

Ko so bili načrti izrisani je sledil temeljit pogovor z investitorjem. V Live In-u se namreč želimo čim bolj približati željam strank.

Na podlagi zbranih podatkov smo se lotili idejnih skic in 3d izrisov, ki smo jih tedensko pošiljali investitorju v vpogled.

Ko smo zaključili z izborom, se je bilo potrebno lotitiprojektne mape in natančnih izrisov pohištva, na podlagi katerih smo pri omenjenem proizvajalcu pohištva naročili vse potrebno za renovacijo.

Stanovanje je po končani montaži dobilo povsem nov, modernejši izgled, še vedno pa smo pri izboru barv in notranje opreme ohranili staromeščansko tradicijo.

To stanovanje je dokaz, da je mogoče še tako kompleksen projekt rešiti in ponovno spraviti v življenje za relativno majhen znesek.