Zakaj se odločiti za nas?

Dovolite, da se vam predstavimo

separator

Dizajn studio Live In sta leta 2010 ustanovila notranja in industrijska oblikovalca Adam Adamič in David More.

V Live In studiu poskrbimo za projektiranje, oblikovanje in načrtovanje notranje in zunanje ureditve javnih in zasebnih objektov – od zasnove do končnega projekta.

Prilagajamo se trenutnim potrebam trga ter sledimo trendom na področju inovacij in sodobne notranje opreme, predvsem pa smo ponosni, da se znamo prilagoditi še tako zahtevnim željam naših strank.

icon_person

INDIVIDUALEN PRISTOP

Vsak prostor in človek sta zgodbi zase, zato se vsaki stranki in njenemu ambientu posvečamo individualno. Predvsem se trudimo v vsakem prostoru poiskati njegove prednosti in jih maksimalno izkoristiti, da iz njega iztržimo kar najbolj estetsko in bivanju primerno celoto.
Že na samem začetku se trudimo pridobiti vaše zaupanje, saj je to pomemben dejavnik za kakovostno sodelovanje v prihodnje.
Med projektiranjem skušamo od vas pridobiti kar največ informacij, saj nam je zelo pomembno, da skupaj z vami dosežemo želene rezultate, ki so plod vaših želja in našega znanja.

icon_closet

KAKOVOSTNA OPREMA

Poleg vrhunske storitve, ki jo ponujamo v smislu projektiranja, in končne izvedbe vam v našem biroju ponujamo široko paleto svetovno priznanih proizvajalcev notranje opreme, luči in oblazinjenega pohištva (različnih cenovnih razredov), s katerimi uspešno sodelujemo že vrsto let. Njihova znanja in novosti pa vsako leto dopolnjujemo z obiski pohištvenih sejmov po Evropi. Pri nas razpolagamo s številnimi vzorci materialov, tekstur in barv za pohištvene elemente in talne obloge, kar za stranko posledično predstavlja prihranek časa in denarja.
Prav tako pa vam lahko opremo, ki smo jo za vas sprojektirali po meri, izdelamo z našimi kooperanti, ki imajo dobre reference tako pri nas kot tudi v tujini.

icon_notebook

OD IDEJE DO IZVEDBE

Faza projektiranja je prav tako pomembna kot sama izvedba na objektu, saj je natančno pripravljena projektna dokumentacija osnovno vodilo za pripravo natančnih ponudb za pohištvene elemente in izvajalska dela. Posledično prihaja do manjših razlik pri ponudnikih opreme in izvajalskih delih, vendar tako skoraj izničimo dodatna dela oziroma minimiziramo dodatne nepredvidene stroške.
V letih dela na tem področju smo skrbno izbrali skupino vrhunskih izvajalcev in koordinatorjev del, ki naše projekte kvalitetno izvedejo oz. pripeljejo do zaključnega cilja.

Vaš dom ali poslovni prostor bomo z našimi oblikovalskimi izkušnjami in znanjem, pridobljenim z večletnim delom, spremenili v novo doživetje.

separator_line

IZVEDBENO NAČRTOVANJE VKLJUČUJE

načrte morebitnih rušitev
dispozicije inštalacij
načrte osvetlitve z izborom luči
izbor najboljših izvajalcev, ki bodo naše in vaše ideje spremenili v realnost

icon_path

novo stanja sten in vrat
načrte polaganja tlakov, keramike ali granitogresa v kopalnicah
barvno študija prostora z izborom barv sten ter materialov za pohištvo, stenske, talne obloge
nadzor in usklajevanje izvajalcev ter posameznih faz dela

01

Zakaj izbrati notranjega oblikovalca?

Zakaj izbrati notranjega oblikovalca?

Zakaj izbrati notranjega oblikovalca?

Vsak od nas je strokovnjak na svojem področju, zato svoje delo opravlja hitro, dobro in uspešno. V vlogi notranjega oblikovalca pa se ponavadi prvič znajdete, ko opremljate ali prenavljate svoj prostor.

Vsi poznamo rek “na napakah se učimo”, ki drži tudi pri oblikovanju prostora. Če se ga lotite sami, vas takšne napake lahko stanejo veliko časa in tudi denarja. Verjamemo, da želite svoje stanovanje opremiti povsem po svojih željah – vendar pa nimate izkušenj, kako najbolj učinkovito najti najboljše izvajalce; z njimi nimate pogodb, zato delo poteka veliko počasneje, kot ste načrtovali.

Prav tako ne poznate mizarja, ki bi sodeloval z vsemi ostalimi izvajalci. Na nekaterih delih stanovanja bi radi uporabili tipsko pohištvo, vendar pa to ni pravih dimenzij za vaš prostor … žal pa ne znate izrisati unikatnih kosov pohištva.

Ker so za nami že leta oblikovanja in prenavljanja, vemo, kako se učinkovito lotiti prenove ali opremljanja prostorov. Imamo svoje pogodbene izvajalce, na katere se lahko vedno zanesemo. Sodelujemo z odličnimi mizarji, ki izdelujejo unikatno pohištvo po naših načrtih. Vedno pa poseben poudarek namenjamo tudi malim dekorativnim predmetom, ki prostoru vdahnejo čar in mu dodajo vašo osebno noto.

02

Kako poteka projekt?

Kako poteka projekt?

Kako poteka projekt?

1. Srečanje v prostoru, ki ga bomo opremljali
Po prvem kontaktu se bomo srečali v prostoru, ki ga bomo opremljali. Tam bomo ‘vzeli posnetek dejanskega stanja’. V našem žargonu to pomeni, da bomo prostor natančno izmerili.

2. Povejte nam vaše želje, pričakovanja in finančne zmožnosti
Z vami se bomo pogovorili o vaših željah, pričakovanjih in tudi finančnih zmožnostih. Skupaj bomo ugotovili, kateri od stilov vam je najbolj všeč – pri tem vam seveda pomagamo s predlogi. Pogovorili se bomo tudi o tem, katere barve vas najbolje opišejo.

Prosili vas bomo za opis vašega način bivanja, dojemanja posameznih prostorov, vaših hobijev in domačih živali. Tako bomo lahko opremili stanovanje, ki bo zadovoljilo potrebe vseh, ki bivajo v njem.

3. Priprava in predstavitev predlogov postavitve pohištva
Izrisali bomo nekaj predlogov postavitve pohištva in vam jih predstavili. V tej fazi se bomo osredotočali predvsem na funkcionalnost prostora in umestitev pohištva vanj.

Ker želimo najbolje izkoristiti dani prostor, lahko predlogi vključujejo tudi kakšno spremembo, ki zahteva gradbena dela, npr. podrtje ali postavitev nove stene, pri čemer nam bo pomagal tudi statik.

4. Priprava natančnejših izrisov, opredelitev barvnih vnosov in predlogi pohištva
Ko bomo skupaj določili najbolj ustrezno postavitev pohištva za vaš prostor, se bomo lotili natančnejših izrisov in opredeljevanja barvnih vnosov ter iskanja tipskega pohištva. Če pa boste želeli pohištvo popolnoma po vaših merah in željah, bomo pripravili tudi predloge zanj.

5. Priprava idejne mape
Naredili bomo izbor materialov, ki bodo vaš prostor naredili zares poseben. Temu pravimo ‘idejna mapa‘, ki je dokumentacija z vsemi potrebnimi informacijami za opremo vašega prostora.

Vključuje natančne tlorisne izrise, izrise luči in tudi 3d izrise prostorov za lažjo predstavo. Če se boste odločili za pohištvo po meri, bomo v idejno mapo dodali še tehnično poročilo. To vsebuje natančne izrise za mizarja. Z njimi boste lahko nato izbrali kateregakoli mizarja, ki vam bo nato izdelal unikatno pohištvo.

6. Koordinacija dela v prostoru ter pomoč pri izbiri pohištva in dodatkov
Na tej točki se boste odločili, ali želite na podlagi idejne mape sami nadaljevati z opremljanjem ali pa tudi za izvedbo opremljanja poskrbimo mi. V slednjem primeru bodo potrebna dela opravili naši kooperanti, za njihovo koordinacijo in nadzor nad potekom dela pa bomo poskrbeli mi. Temu pravimo ‘dela na ključ’.

Potrudili se bomo, da bodo dela potekala čim bolj mirno, hitro in ‘po planih’. Z vami bomo tudi obiskovali salone pohištva in vam pomagali pri izbiri pohištva, dodatkov in dekoracije.

03

Zakaj pohištvo po meri?

Zakaj pohištvo po meri?

Zakaj pohištvo po meri?

Dandanes redko kdo živi v ‘prevelikem’ prostoru. Cene stanovanj so izredno visoke (še posebej v mestu), zato moramo razpoložljiv prostor dobro izrabiti. Izkoristiti moramo tudi dele stanovanja, ki so na prvi pogled ‘neuporabni’ ali ‘ne-tipski’, vendar pa vanje ne moremo postaviti “tipskega pohištva”, ki ga najdemo v prosti prodaji.

Zato te dele stanovanja natančno izmerimo in jih poskušamo dobro izrabiti. S smotrno namestitvijo pohištva lahko v vašem stanovanju, hiši ali poslovnem prostoru pridobite nekaj dodatnih m2. Le da je strošek takšne učinkovite izrabe bistveno nižji kot cena dodatnih m2 po tržni vrednosti stanovanja.

Kaj to v resnici pomeni? Z veseljem vam to ponazorimo tudi s primerom: Kupite stanovanje, ki meri 55m2. Nato najamete oblikovalca, ki vaše novo stanovanje opremi tako, da to po funkciji pridobi dodatnih 5m2. To je bilo bistveno ceneje, kot če bi kupili stanovanje, veliko 60m2. S smotrno postavitvijo pohištva po meri ste pridobili dodatnih 5m2; kar pa vas je stalo veliko manj kot dodatnih 5m2 ob nakupu stanovanja.

04

Najem oblikovalca se tudi cenovno izplača.

Najem oblikovalca se tudi cenovno izplača.

Najem oblikovalca se tudi cenovno izplača.

Ob koncu prenove ali opremljanja prostora mnogo ljudi ugotovi, da bi bilo veliko bolje, hitreje in ceneje najeti nekoga, ki bi dela opravil v njegovem imenu. Predvsem pa bi lahko porabljen čas namenil veliko bolj prijetnim stvarem. Takih zgodb je ogromno – in zagotovo se je bolje učiti na napakah drugih ljudi.

Mogoče ste si v svojem prostoru zaželeli nekaj posebnega, a zaradi pomanjkanja izkušenj niti ne veste, na koga bi se obrnili s svojimi vprašanji.

V obeh primerih se lahko obrnete na nas. Imamo izkušnje, sledimo trendom v oblikovanju, vedno odkrivamo nove “pametne materiale”, ki vam olajšajo vzdrževanje in ohranjanje pohištva.

Oblikovanja prostorov se lotevamo dolgoročno. Zgodba se ne konča z vašo vselitvijo in našim odhodom. Tam se celoten proces šele začne, kajti prostor mora biti uporaben, zadovoljiti mora vse vaše potrebe. In verjamemo, da bomo z našimi izkušnjami in znanjem za vas oblikovali prostor, v katerem se boste počutili odlično.

Notranji oblikovalec torej ni nekdo, ki je namenjen le “bogatim”. Interijerist je pravzaprav nekdo, ki prostor preoblikuje tako, da bo najbolje služil tistemu, ki ta prostor uporablja. Ne glede na to, ali je to stanovanjski ali poslovni prostor.

Z veseljem vam predstavimo naše ideje za odličen design vaših prostorov, ki jih bomo podali ob našem prvem srečanju. Zato nas le kontaktirajte, da se dogovorimo za termin, ki vam bo ustrezal.

Kontaktirajte nas