fbpx

Kako poteka projekt z notranjim oblikovalcem?

Ste se lotili opremljanja ravnokar kupljenega stanovanja oz. hiše in ne želite vsega narediti čisto sami? Prenavljate svoj dom, pa se je zataknilo pri planiranju? Želite prihraniti s časom, energijo in nepotrebnimi stroški z najemom notranjega oblikovalca, vendar niste prepričani, kje sploh začeti? Projekt prenove doma oz. opremljanja novogradnje ni vedno tako glamurozen in zabaven, kot se sprva sliši. Več o tem, kako vam notranji oblikovalec lahko pomaga s prihranki pri opremljanju ali prenovi doma, si lahko preberete tule.

Verjamemo, da ko se enkrat začnete zanimati za notranjega oblikovalca, spet pride na vrsto kar nekaj vprašanj in dvomov, kako se zadeve sploh lotiti. Velikokrat vas opremljanje mine še preden se zmenite za tisto 1. spoznavno srečanje z oblikovalcem, ker na žalost niste dovolj seznanjeni s potekom projekta. Zato smo se odločili, da vam pri tem pomagamo & za vas pripravili opis našega dela kar po korakih.

VAŠ TLORIS, NAŠA REŠITEV

Najem notranjega oblikovalca vam prihrani čas, stroške & energijo, saj preprosto dobite boljšo rešitev na vaš obstoječ tloris prostora. Skozi izkušnje, znanje in smisel za prostor vam bomo lahko hitreje in natančneje svetovali, kako kar najbolj izkoristiti dan prostor! Morda ste se že po nepotrebnem “omejili” v mislih, da je vaš prostor pač majhen in bo treba na ta račun marsikaj izpustiti. Mogoče ste kupili večjo novogradnjo in boste nekako že napolnili prostor, vendar pa se potem ne bo lepo povezoval v celoto? Mi smo tu, da vam vedno pomagamo, svetujemo in glede na vaše želje tudi preprečimo nepotrebne nakupe pohištva oz. nepotrebne napake pri opremljanju. Zato je pomembno naše prvo srečanje v prostoru, ki ga bomo opremljali. Tam bomo ‘vzeli posnetek dejanskega stanja’. V našem žargonu to pomeni, da bomo prostor natančno izmerili.

USKLAJEVANJE ŽELJA IN PRVI KORAKI

Z vami se bomo pogovorili o vaših željah, pričakovanjih in tudi finančnih zmožnostih. Skupaj bomo ugotovili, kateri od stilov vam je najbolj všeč – pri tem vam seveda pomagamo s predlogi. Pogovorili se bomo tudi o tem, katere barve vas najbolje opišejo. Izkušnje imamo z različnimi slogi, od rustikalnih do popolnoma modernih in odštekanih, tako da se bomo res potrudili tako pri idejah kot izvedbi!
Na srečanju vas bomo prosili za opis vašega način bivanja, dojemanja posameznih prostorov, vaših hobijev in domačih živali. Tako bomo lahko opremili stanovanje, ki bo zadovoljilo potrebe vseh, ki bivajo v njem. To naj vas ne prestraši. Res vas želimo spoznati, vaš karakter ter vzdušje v vašem domu, da vam bomo lahko kar najbolje svetovali in v končni fazi izdelali načrt, s katerim boste zadovoljni. Načrt, ki ga boste dejansko lahko uporabili, skupaj pa bomo delali na rešitvah, ki so najbolj optimalne za vas. Notranji oblikovalci imamo včasih slabo konotacijo, da naj bi želeli vsiljevati nek svoj slog ali pa trenutne trende. Nam so trenutni trendi nepomembni, ker delamo na vašem dolgoročnem zadovoljstvu – moda je stvar momenta, vaš dom pa bo večen.

OD ČESA JE ODVISNA CENA STORITVE?

Cena storitev morda presenetljivo ponavadi ni pogojena s kvadraturo prostora. V veliki meri je namreč odvisna od tipa prostora, ki ga opremljamo, in namena oz. uporabe vašega prostora. Cena oblikovanja se bo razlikovala glede na to, ali gre za domač prostor ali za industrijsko rabo – velika razlika je v tem, ali opremljate dnevno sobo ali trgovino. Gre za spremembe v količini odlagalnega prostora, tipa tal, trpežnosti površin, itd.

NAŠE IZKUŠNJE ZA VAŠO VARNOST

Skozi leta in leta opremljanja raznovrstnih prostorov smo pridobili znanje & izkušnje, da vam lahko zelo hitro in učinkovito svetujemo. Povedano čisto preprosto – ko greš že tolikokrat čez podoben proces, ko vidiš že toliko različnih prostorov ter opraviš že veliko meritev, dobiš smisel in “oko” za detajle. Zavedamo se, da je vsak prostor unikaten, vendar kljub temu hitro vidimo, kako pristopiti k vsakemu projektu. V drugem koraku zato sledita priprava in predstavitev predlogov postavitve pohištva, kjer bomo izrisali nekaj predlogov postavitve pohištva in vam jih predstavili.
V tej fazi se bomo osredotočali predvsem na funkcionalnost prostora in umestitev pohištva vanj. Ker želimo najbolje izkoristiti dani prostor, lahko predlogi vključujejo tudi kakšno spremembo, ki zahteva gradbena dela, npr. podrtje ali postavitev nove stene, pri čemer nam bo pomagal tudi statik.

NATANČNOST IN SVETOVANJE

Potrudili se bomo, da vam na vsakem koraku projekta stojimo ob strani, poslušamo vaše želje in naredimo vse, kar je v našem znanju & zmožnostih, da skupaj z vami ustvarimo prijeten dom. To je eden od razlogov, zakaj se bomo z vami tolikokrat dobili – ker želimo res natančno in uspešno začrtati vaš projekt. Ko bomo skupaj določili najbolj ustrezno postavitev pohištva za vaš prostor, se bomo lotili natančnejših izrisov in opredeljevanja barvnih vnosov ter iskanja tipskega pohištva. Če pa boste želeli pohištvo popolnoma po vaših merah in željah, bomo pripravili tudi predloge zanj.

Kaj o nas pravijo zadovoljne stranke?

Odločitev za LiveIn studio je bil naključni klik ter ročna skica, ki je v nekaj dneh prerasla v profesionalni bordero, s praktičnimi ter modernimi rešitvami, ustrezajoč življenjskemu stilu. Profesionalen odnos skozi celoten proces obnove stanovanja je potekal neobremenjujoče, a z očitnim napredkom. Končni izgled stanovanja še vedno jemlje dih … čiste linije z detajlno izstopajočimi dodatki, smiselno povezanimi v celoto, ki ji sedaj lahko rečeva dom. Hvala!

– Anja in Žiga

Pozdravljen Gospod Adam! Hvala za vse poslano do sedaj. Vse sem pregledala, z vsem se strinjam po minimalnih popravkih. Kar se tiče vaših poslanih idej, imava z možem dogovor, da po najini interni debati z vami kontaktira vedno samo eden in to je bil do sedaj moj mož, ker meniva, da je tako lažje za vse. Tokrat je drugače! Ko sem pregledala ponovno vse že pred časom prejete ideje in sedaj še dodatne (v mozaiku mi manjka še utiliti z garderobno omaro za nesezonska oblačila), si nisem mogla preprečiti takojšnjega odgovora. Kar solze so me oblile, koko božanske ideje prihajajo od prečudovitega tima LIVE IN STUDIO! Ali je to res resnično? Hvala vam, zares ste se potrudili, nama pa dali novo energijo, da se bova resnično z vso vnemo podala v gradnjo … Hvala vam, lep preostanek dneva in prijazen pozdrav!

– Darinka

Ogledali smo si prenovljeno jedilnico in smo z izvedbo in ambientom, ki je vaše delo, vsekakor zadovoljni. Delo z vami mi je bilo v veliko veselje, saj ste do navedene naloge pristopili strokovno in nam pripravili rešitve, ki so izvedene vsekakor v zadovoljstvo končnih uporabnikov. Zahvaljujem se za vaš trud in požrtvovalnost, ki ga cenimo in vsekakor imamo dobre izvajalce vedno v mislih, ko iščemo pri podobnih problemih ustrezne rešitve.

– Marjan Pavlič, Ljubljana Site FM Lead & Maintenance Manager, Lek d. d.

NATANČNOST IN SVETOVANJE

Naredili bomo izbor materialov, ki bodo vaš prostor naredili zares poseben. Temu pravimo ‘idejna mapa‘, ki je dokumentacija z vsemi potrebnimi informacijami za opremo vašega prostora. Vključuje natančne tlorisne izrise, izrise luči in tudi 3d izrise prostorov za lažjo predstavo. Spodaj si lahko ogledate primere nekaterih 3D izrisov, ki smo jih naredili za naše stranke. Če se boste odločili za pohištvo po meri, bomo v idejno mapo dodali še tehnično poročilo. To vsebuje natančne izrise za mizarja. Z njimi boste lahko nato izbrali kateregakoli mizarja, ki vam bo nato izdelal unikatno pohištvo.

KOORDINACIJA DELA V PROSTORU & POMOČ PRI IZBIRI POHIŠTVA IN DODATKOV

Najem notranjega oblikovalca ima nedvomno številne prednosti – poleg tistih najbolj logičnih, kot so prihranek pri času, stroških in vaši energiji, so tu še ostale. Včasih nimajo vsi časa, da bi hodili po trgovinah in iskali optimalne rešitve za svoj prostor, morda nimajo niti volje. Spoznali boste, da smo super ekipa, dobra družba in strokovna pomoč v enem! Z vami bomo delali po korakih, saj vam želimo olajšati celoten projekt in na vas postaviti čim manj teže. Na najem notranjega oblikovalca ni treba gledati kot na dolg in zahteven proces s številnimi sestanki. Gre za skupno delo korak po koraku, kjer smo si z vsakim korakom bližje, se bolje poznamo in vidimo večji napredek v opremljanju vašega doma.
Na tej točki se boste odločili, ali želite na podlagi idejne mape sami nadaljevati z opremljanjem ali pa tudi za izvedbo opremljanja poskrbimo mi. V slednjem primeru bodo potrebna dela opravili naši kooperanti, za njihovo koordinacijo in nadzor nad potekom dela pa bomo poskrbeli mi. Temu pravimo ‘dela na ključ’. Potrudili se bomo, da bodo dela potekala čim bolj mirno, hitro in ‘po planih’. Z vami bomo tudi obiskovali salone pohištva in vam pomagali pri izbiri pohištva, dodatkov in dekoracije.
Made by Pixel
All Rights Reserved 2019

Pišite nam:

E-pošta:

[email protected]

Obiščite nas:

Celovška cesta 32,
1000 Ljubljana

Pokličite nas:

dipl. diz. Adam Adamič

+386 (0)51 416 493

dipl. diz. David More

+386 (0)40 619 665