fbpx

Prenova hiše ali stanovanja

Prenova stanovanja je projekt, ki se ga vsak iz med nas loteva na drugačen način in skozi njega spoznava najrazličnejše težave, rešitve, materiale, tehnike itd.

Vsak projekt je drugačen tudi, ker je odvisen od tega, ali se ga posameznik loteva sam ali s pomočjo biroja za notranji dizajn in izvajalcev, kar seveda tako stroškovno kot tudi časovno prinaša manj težav.

Najbolje je, da se projekta lotimo po fazah in se vsaki posebej posvetimo do te mere, da poiščemo najugodnejše rešitve (cena materiala glede na kvaliteto, najboljši izvajalci in da si vse skupaj časovno opredelimo).

Seveda si moramo najprej stroškovno opredeliti prenovo in si zamisliti, kakšen je najmanjši oz. najvišji znesek, ki smo ga pripravljeni vložiti v prenovo, in ali je sploh potreben notranji oblikovalec. Vprašanje pa se postavlja tudi v zvezi s tem, kaj sploh je potrebno v tem stanovanju zamenjati oz. kaj je dotrajano do te mere, da ne služi več svojemu namenu.

Prenova stanovanja je širok pojem, saj lahko že z manjšimi posegi popolnoma spremenimo videz, način in kvaliteto bivanja v samem prostoru.

Odločiti se moramo do kakšnega nivoja oz. stanja želimo prenoviti oz. zamenjati opremo:

 
  • če je stanovanje novo oz. je delno opremljeno in je vanj potrebno dodati samo določene elemente pohištva, tekstilij in dekorja.
  • stanovanjska enota je nova, vendar v njej ni ničesar razen strojnih in električnih inštalacij, in po možnosti je v njem še keramika, ki nam ni všeč.
  • ali je stanovanje novo in opremljeno pa si vseeno želimo zamenjati določen del opreme ali pa na novo postaviti razporeditev v stanovanju zaradi drugačnih potreb novo vseljenih lastnikov ali v pričakovanju novega družinskega člana.
  • stanovanje je staro, dotrajano in nujno potrebno celovite prenove vse od tlakov, inštalacij, stenskih oblog, talnih oblog, oken, vrat ...
     

To vse so vprašanja, ki posamezne projekte ločujejo med seboj. Pri prenovi pa je predvsem zelo pomembno to, da znamo izražati svoje želje in da se zavedamo, kakšne so dejansko naše potrebe in zmogljivosti bivalne enote. Toplo vam priporočamo, da si vse ugotovitve, želje, videnja, ideje in ostale stvari zapisujete v kakšen blok ali na računalnik, saj vam bo to skozi različne faze prenove prišlo še kako prav, pa ne glede na to ali si boste stanovanje oz. bivalno enoto opremljali sami ali pa boste za prenovo izbrali notranjega oblikovalca.

Made by Pixel
All Rights Reserved 2019

Pišite nam:

E-pošta:

[email protected]

Obiščite nas:

Celovška cesta 32,
1000 Ljubljana

Pokličite nas:

dipl. diz. Adam Adamič

+386 (0)51 416 493

dipl. diz. David More

+386 (0)40 619 665